Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)2400g456kcal33.6g45.6g12g60g
Kukkakaali 960g231kcal17.4g21.1g2.9g22.1g
Jauheliha, sika-nauta 3200g7086kcal560g0g544g0g
Pekoni rasvainen 680g2557kcal81.6g0g251.6g0g
Sinappi 256g336kcal11.2g36.1g15.4g4.4g
Oliiviöljy 216g1910kcal0g0g216g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 800g2641kcal16g24g280g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g720g194kcal9.4g34.6g1.4g12.2g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g400g600kcal64g4g36g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19264g32023kcal1586.4g330.8g2718.6g197.4g
Valittu annoskoko9632g16012kcal793.2g165.4g1359.3g98.7g
Annoskoko puolitettuna4816g8006kcal396.6g82.7g679.7g49.4g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178