Hirvenjauhelihakeitto Special Al Meira

Kuori n.5 porkkanaa (n.400g kuorittuna ja kannat poistettuna), kuori 4 keskikokoista sipulia (n.200g), kuori n.13 pientä ja keskikokoista perunaa (n.850g), . Pilko ainekset pieniksi.

Laita isoon (5 L) kattilaan n.2 l vettä ja laita juurekset (myös pakastejuurekset) kiehumaan.

Laita n.20g rapsiöljyä pannulle ja laita 2 pilkottua sipulia, pyörittele öljyssä, kuullota ja paista koko jauheliliha (n.570g) öljyssä, ruskista.

Laita sekaan myös yksi pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi (n. 7g). Kun juurekset ovat hetken kiehuneet ja pehmenneet, lisää jauheliha joukkoon.

Laita 2 kpl Knorrin kasvisliemikuutioita ja anna kiehua vielä hetki.

Pilko perunat pieniksi ja laita joukkoon kiehumaan.

Kun ainekset ovat kypsyneet, niin keitto on valmista tarjoiltavaksi

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha 1217g1368kcal257.2g0g36.5g0g
Sipuli (kuorittu)419g113kcal5.4g20.1g0.8g7.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1843g1396kcal34.5g284.1g3.7g18.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g854g239kcal5.1g50.8g1.7g21.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl43g384kcal0g0g42.7g0g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Knorr vähärasv. kasvisliemikuutio, 1kuutio=10g64g160kcal7g1.9g14.1g1g
Vesi, vesijohtovesi 4271g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset, apetit, 200 gr854g222kcal7.7g41g2.6g19.6g
Mustapippuri, annos 1g21g49kcal2.3g8.2g0.7g0g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19264g7895kcal640.8g817g205.8g135.6g
Valittu annoskoko9632g3948kcal320.4g408.5g102.9g67.8g
Annoskoko puolitettuna4816g1974kcal160.2g204.3g51.5g33.9g
Arvot/100g100g41kcal3.3g4.2g1.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=158942