Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g134g227kcal26.7g0g9.4g0g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Valkosipuli 7.3g8kcal0.6g1.2g0g0.2g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g5g45kcal0g0g5g0g
Vesi501g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 50g15kcal0.5g2.3g0.2g0.9g
Palsternakka 43g28kcal0.2g5.1g0.2g2g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.3g
Peruna, vanha, kuorittu 94g71kcal1.8g14.5g0.2g0.9g
Purjosipuli33g6.3kcal0.6g0.8g0.1g0.7g
Maustepippuri, annos 1g5g0.2kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1930g850kcal62.4g57.6g30.8g13.4g
Valittu annoskoko965g425kcal31.2g28.8g15.4g6.7g
Annoskoko puolitettuna483g212kcal15.6g14.4g7.7g3.4g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066