Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 145g207kcal18.2g0.4g14.9g0g
Sokeri 187g759kcal0g186.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 172g589kcal17.5g120.1g2.1g6g
Leivinjauhe 4.4g7.7kcal0.2g1.7g0g0g
Taloussuklaa, Fazer132g680kcal5.1g73.9g39.6g7g
Voi 132g958kcal1.6g0.5g107.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 88g291kcal1.8g2.6g30.8g0g
Voi 60% rasvaa 18g96kcal0.2g0.1g10.7g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen88g158kcal0.4g37.8g0.2g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1932g7491kcal90g848g411.2g30g
Valittu annoskoko966g3746kcal45g424g205.6g15g
Annoskoko puolitettuna483g1873kcal22.5g212g102.8g7.5g
Arvot/100g100g388kcal4.7g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814