Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 141g107kcal2.6g21.7g0.3g1.4g
Kesäkurpitsa, tuore141g24kcal0.8g3.5g0.6g1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha225g374kcal42.7g0g22.5g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)113g39kcal1.1g7.8g0.6g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)35g95kcal10.5g0g6g0g
Sipuli 28g8.5kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste35g260kcal0g0g28.8g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 17g58kcal0.9g12.9g0.2g0.2g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 225g87kcal7.4g6.3g3.4g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 8.4g24kcal1.3g0g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1935g2152kcal135.4g107.2g129.2g6.2g
Valittu annoskoko968g1076kcal67.7g53.6g64.6g3.1g
Annoskoko puolitettuna484g538kcal33.9g26.8g32.3g1.6g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467