Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g4000g12400kcal100g3000g20g300g
Maito, Kevyt2400g1104kcal76.8g115.2g36g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1600g448kcal9.6g95.2g3.2g40g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g200g966kcal49g66.6g57.6g56.8g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g1200g900kcal60g144g6g840g
Voi 224g1625kcal2.7g0.9g182.1g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g44g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19360g34886kcal596.2g6843.8g609.8g2473.6g
Valittu annoskoko9680g17443kcal298.1g3421.9g304.9g1236.8g
Annoskoko puolitettuna4840g8722kcal149.1g1711g152.5g618.4g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.4g3.1g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340488