Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2206g7569kcal224.8g1544.1g26.5g77.2g
Leivinjauhe 96g169kcal5g36.3g0g0.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g77g307kcal0g76g0g0g
Suola, annos 3g29g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g1918g2302kcal61.4g86.3g191.8g0g
Kananmuna kuoreton 1055g1505kcal131.9g3.2g108.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g2398g1559kcal263.7g100.7g7.2g0g
Sokeri 959g3893kcal0g958.1g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 959g437kcal28.8g46g14.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19392g35478kcal1431.2g5701.4g696g155.4g
Valittu annoskoko9696g17739kcal715.6g2850.7g348g77.7g
Annoskoko puolitettuna4848g8870kcal357.8g1425.4g174g38.9g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908