Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 4013g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g88g318kcal39.7g35.3g5.3g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 442g1342kcal38.6g244.6g8.4g61.4g
Vehnäjauho puolikarkea 4696g16111kcal478.5g3286.8g56.3g164.3g
Siirappi 161g484kcal0.2g119g0g0g
Oliiviöljy 217g1917kcal0g0g216.7g0g
Suola, annos 3g80g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19392g40344kcal1114g7371.4g573.4g451.4g
Valittu annoskoko9696g20172kcal557g3685.7g286.7g225.7g
Annoskoko puolitettuna4848g10086kcal278.5g1842.9g143.4g112.9g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117206