Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 13g89kcal0.1g0g10g0g
Sokeri 18g72kcal0g17.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu23g29kcal2.5g0.1g2g0g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g33g116kcal1.2g26.9g0.3g1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.3kcal0g0.8g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 8.3g10kcal0.3g0.4g0.8g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1g3.7kcal0.2g0.1g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana194g648kcal8.6g92.6g26.6g2.6g
Valittu annoskoko97g324kcal4.3g46.3g13.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna49g162kcal2.2g23.2g6.7g0.7g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822