Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g53g178kcal6.4g35.1g1.3g4.4g
Grahamjauho 3.2g11kcal0.3g2g0.1g0.3g
Siirappi 2.4g7.1kcal0g1.8g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2.4g7.6kcal0.7g0.2g0.5g0.7g
Seesaminsiemen, kuorineen 1.9g13kcal0.5g0.1g1.1g0.2g
Rypsiöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Vesi30g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3g2.2kcal0.4g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana194g463kcal16.6g78.4g9g11.6g
Valittu annoskoko97g232kcal8.3g39.2g4.5g5.8g
Annoskoko puolitettuna49g116kcal4.2g19.6g2.3g2.9g
Arvot/100g100g238kcal8.5g40.4g4.6g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143010