Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)17g58kcal2.3g9.3g1.1g1.8g
Vehnäjauho puolikarkea 8.1g28kcal0.8g5.7g0.1g0.3g
Ruisjauho kokojyväjauho 2.3g7kcal0.2g1.3g0g0.3g
Flora margariini 60, annos 10g4.2g23kcal0g0g2.5g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 8.3g2.5kcal0.2g0.3g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu5g6.3kcal0.5g0g0.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Fariinisokeri8.3g34kcal0g8.3g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)17g11kcal0.5g0.8g0.6g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g5g7.1kcal0.6g0g0.5g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g4.2g12kcal0g2.3g0g1.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Raparperi 17g5.6kcal0.1g0.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana194g398kcal10.4g60g10.4g8.8g
Valittu annoskoko97g199kcal5.2g30g5.2g4.4g
Annoskoko puolitettuna49g99kcal2.6g15g2.6g2.2g
Arvot/100g100g205kcal5.3g30.9g5.3g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219