Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g19g32kcal3.8g0g1.9g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.2kcal0g0g0.5g0g
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali47g10kcal0.6g1.6g0.1g1g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.6kcal0.1g0.6g0g0.2g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl1g2.6kcal0.1g0g0.2g0g
Siirappi, tumma1.9g6kcal0g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana195g117kcal9.4g7.6g5.4g2.6g
Valittu annoskoko97g59kcal4.7g3.8g2.7g1.3g
Annoskoko puolitettuna49g29kcal2.4g1.9g1.4g0.7g
Arvot/100g100g60kcal4.8g3.9g2.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587