Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g33g16kcal1g1.3g0.7g0g
Siirappi 14g42kcal0g10.3g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 5.5g17kcal0.5g3g0.1g0.8g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g6.5g23kcal0.9g4.2g0.2g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 22g74kcal2.2g15.1g0.3g0.8g
Hiiva, 50g3.3g2kcal0.4g0g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)8g30kcal0.9g6.1g0.2g1.1g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)5g13kcal0.8g1.7g0.3g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana195g431kcal13.4g83.4g3.6g9.2g
Valittu annoskoko98g216kcal6.7g41.7g1.8g4.6g
Annoskoko puolitettuna49g108kcal3.4g20.9g0.9g2.3g
Arvot/100g100g221kcal6.9g42.7g1.8g4.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333183