Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 22g3.9kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Rypsiöljy 11g99kcal0g0g11.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g83kcal2.5g17g0.3g0.9g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Ruokasooda 0.6g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl8.1g52kcal1.1g0.3g5.1g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Rusina 3.7g11kcal0.1g2.2g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana195g666kcal10.2g73.8g35.6g3g
Valittu annoskoko97g333kcal5.1g36.9g17.8g1.5g
Annoskoko puolitettuna49g167kcal2.6g18.5g8.9g0.8g
Arvot/100g100g342kcal5.2g37.9g18.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980