Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen15g5kcal0.5g0.7g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.7g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g9g32kcal0.2g8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.1kcal0.1g0.4g0g0.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g9g28kcal1.5g4.9g0.3g1.2g
Vehnäjauho, sunnuntai12g41kcal1.4g8.3g0.2g0.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g18g56kcal3.1g9.8g0.5g2.3g
Voi, normaalisuolainen (Valio)4.5g33kcal0g0g3.6g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g15g9kcal1.5g0.6g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen6g2kcal0.2g0.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu4.1g5.2kcal0.5g0g0.4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.2g0kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl3g17kcal0.6g0.2g1.5g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana195g462kcal19.2g67g13g8.8g
Valittu annoskoko98g231kcal9.6g33.5g6.5g4.4g
Annoskoko puolitettuna49g116kcal4.8g16.8g3.3g2.2g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.4g6.7g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183