Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa11g1.8kcal0g0.3g0.1g0.1g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma3.5g11kcal0g2.6g0g0g
Auringonkukansiemen 3.5g21kcal0.8g0.4g1.7g0.2g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)53g185kcal7.4g34.9g1.6g2.6g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana196g467kcal16.4g76.4g10g5.8g
Valittu annoskoko98g233kcal8.2g38.2g5g2.9g
Annoskoko puolitettuna49g117kcal4.1g19.1g2.5g1.5g
Arvot/100g100g238kcal8.4g39g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=242361