Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 16g47kcal2.8g7.6g0.2g1.7g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Naudanliha keskiarvo 7.8g12kcal1.5g0g0.7g0g
Sianliha keskiarvo 7.8g17kcal1.4g0g1.3g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana196g155kcal11.4g15.6g4.4g3.6g
Valittu annoskoko98g77kcal5.7g7.8g2.2g1.8g
Annoskoko puolitettuna49g39kcal2.9g3.9g1.1g0.9g
Arvot/100g100g79kcal5.8g8g2.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019