Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 125g886kcal0.9g0.5g99.8g0g
Sokeri 177g717kcal0g176.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu226g285kcal24.9g0.7g20.4g0g
Leivinjauhe 8.3g15kcal0.4g3.1g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g333g1164kcal11.6g269.4g3.3g10g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8.3g33kcal0g8.2g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 83g102kcal3.3g3.6g8.4g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 10g37kcal1.8g1.1g2.2g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1940g6479kcal85.8g926.2g268.2g26g
Valittu annoskoko970g3240kcal42.9g463.1g134.1g13g
Annoskoko puolitettuna485g1620kcal21.5g231.6g67.1g6.5g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822