Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)167g583kcal23.3g93.3g11.5g18.3g
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g56.8g1g2.8g
Ruisjauho kokojyväjauho 23g70kcal2g12.7g0.4g3.2g
Flora margariini 60, annos 10g42g225kcal0.1g0.1g25g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 83g25kcal2.4g3g0.1g0g
Leivinjauhe 5.8g10kcal0.3g2.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu50g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.2g13kcal0.5g2.5g0.3g1.2g
Fariinisokeri83g338kcal0g83.2g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)167g108kcal5.3g8g5.8g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g50g71kcal6.2g0.1g5.1g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g42g120kcal0.5g23.3g0g16.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.7g27kcal0g6.6g0g0g
Raparperi 167g56kcal1.1g9.2g0.2g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1940g3974kcal111g602.2g107.8g89g
Valittu annoskoko970g1987kcal55.5g301.1g53.9g44.5g
Annoskoko puolitettuna485g993kcal27.8g150.6g27g22.3g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219