Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha300g498kcal57g0g30g0g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl150g128kcal2.1g6.6g10.5g0g
Bataatti, kuorittu 375g304kcal5.9g63.1g0.2g11.3g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1942g2032kcal143.2g149.6g90.2g26.2g
Valittu annoskoko971g1016kcal71.6g74.8g45.1g13.1g
Annoskoko puolitettuna486g508kcal35.8g37.4g22.6g6.6g
Arvot/100g100g105kcal7.4g7.7g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205886