Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 501g233kcal2.5g42.1g1g9.5g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g20g69kcal2.2g14.5g0g0g
Valkoviini kuiva 50g34kcal0.2g0.3g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl401g1363kcal8g12g140.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1944g3397kcal25.8g137.8g282.6g19g
Valittu annoskoko972g1699kcal12.9g68.9g141.3g9.5g
Annoskoko puolitettuna486g849kcal6.5g34.5g70.7g4.8g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038