Sämpylät siemenillä, leipäkoneohje

Leipäkoneohje 1500g taikinaan:

520ml vettä
2 rkl oliiviöljyä
2,5tl suolaa
2,5rkl leipäsiirappia
420g vehnäjauhoa
200g rouheinen sämpyläjauhoa
200g ruisjauhoa
20g kuorittuja auringonkukansiemeniä
20g seesaminsiemeniä
10g pellavansiemeniä
20g kurpitsansiemeniä
1tl fenkolia
2,5tl kuivahiivaa

Ohjeella tulee Tefalin leipäkoneella 1500g leipä, ohjelmavalinta 3 (kokojyväleipä).

Taikinan voi myös valmistaa kohotaikinaohjelmalla (13) ja paistaa sämpylöinä uunissa 225 asteessa.

Mittaa taikinakulhoon vesi, öljy, suola ja leipäsiirappi tässä järjestyksessä.

Mittaa erikseen jauhot ja siemenet, sekoita kuivat aineet keskenään ennen kuin lisäät ne taikinakulhoon.

Lisää kuivien aineiden päälle kuivahiiva.

Paista ohjelmalla 3, valitse leivän painoksi 1500g ja haluamasi tummuusaste.

Tai valmista taikina kohotaikinaohjelmalla, jaa noussut taikina 18 osaan ja pyöritä sämpylöiksi.

Voitele halutessasi vedellä tai oliiviöljyllä ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Ynnub
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi346g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 19g165kcal0g0g18.6g0g
Leipäsiirappi, Dan Sukker13g41kcal0.2g10.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 279g958kcal28.4g195.3g3.3g9.8g
Ruisjauho kokojyväjauho 133g404kcal11.6g73.6g2.5g18.5g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)133g465kcal15.9g91.7g2.5g6.6g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g13g76kcal3g2.6g6.6g0.8g
Seesaminsiemen, kuorineen 13g90kcal3.6g0.9g7.7g1.6g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 6.6g22kcal1.9g0.5g1.3g2g
Kurpitsansiemen, Risetti13g75kcal2.4g5.6g4.8g0g
Fenkoli, annos 100g3.3g1kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1944g4590kcal134g761.2g94.6g78.8g
Valittu annoskoko972g2295kcal67g380.6g47.3g39.4g
Annoskoko puolitettuna486g1148kcal33.5g190.3g23.7g19.7g
Arvot/100g100g236kcal6.9g39.2g4.9g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=279935