Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 25g177kcal0.2g0.1g19.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen299g99kcal9.9g14.7g0g0g
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki100g56kcal8.5g5g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 518g1779kcal52.8g362.9g6.2g18.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1944g4258kcal149.4g766g52.8g39.6g
Valittu annoskoko972g2129kcal74.7g383g26.4g19.8g
Annoskoko puolitettuna486g1064kcal37.4g191.5g13.2g9.9g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567