Jauhelihapullat/-pihvit Maidoton, Munaton

Lihapullat/-pihvit

1½ dl (100g) korppujauhoja
1 dl (100g) Ruoka kasvirasvasekoite 15% (Keiju/Nordic)
2 dl vettä
2 tl oreganoa, kuivattu
2 tl timjamia, kuivattu
1½ tl hien.

ruususuolaa
1 (75g) hienonnettua sipulia
3-4 (20g) valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
3-5 rouhaisua pippurisekoitusta myllystä
1 tl maustepippurirouhetta/ -jauhetta

1) Mittaa korppujauhot ja nesteet astiaan turpoamaan n. 5 minuutiksi
2) sekoita joukkoon mausteet
3) Kuullota sipulisilput rypsiöljyssä; jäähdytä hieman
4) Sekoita jauheliha muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi
5) Anna seoksen vetäytyä jääkaapissa n. tunnin
6) Sekoita ja maista suolaisuus.

(ellet voi maistaa raakaa lihapullataikinaa, paista seoksesta pieni koelihapulla)

Laita uunipellin päälle leivin- tai paistopaperi.

Pyörittele seoksesta 25-30 lihapullaa tai litistä ne pihveiksi paperoidulle uunipellille.

Paista pullat/pihvit uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Voit nauttia ne heti perunan tai uunijuuresten kanssa, mutta voit myös pakastaa jäähtyneet pullat.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 5600g12742kcal1064g0g952g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)800g2960kcal111.2g580g20g32.8g
Keiju ruoka kasvirasvasekoite 15 % (Keiju), annos 200g800g1280kcal6.4g48g120g0g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 8g24kcal0.9g1.7g0.8g3.4g
Timjami 8g23kcal0.7g2.2g0.6g3g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 108g955kcal0g0g108g0g
Maustepippuri, annos 1g40g1.2kcal0g0g0.4g0g
Valkosipuli 160g173kcal12.6g26.1g1g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19448g36641kcal2407.2g1373.6g2408g105.6g
Valittu annoskoko9724g18320kcal1203.6g686.8g1204g52.8g
Annoskoko puolitettuna4862g9160kcal601.8g343.4g602g26.4g
Arvot/100g100g188kcal12.4g7.1g12.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313549