Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g30g102kcal2.3g21.8g0.6g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 175g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g1.8g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 350g134kcal3.5g24.2g0.7g8.8g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g140g238kcal28g0g14g0g
Basilika, tuore 4.6g1.2kcal0.1g0g0g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi3.9g11kcal0.3g0.3g0.9g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g175g70kcal8.8g8.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 39g55kcal4.8g0.1g3.9g0g
Mustapippuri 1.8g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1947g1260kcal97.4g116.4g40.6g22.4g
Valittu annoskoko973g630kcal48.7g58.2g20.3g11.2g
Annoskoko puolitettuna487g315kcal24.4g29.1g10.2g5.6g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531