Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 479g387kcal7.5g80.6g0.2g14.4g
Tomaattimurska (Euro shopper)141g42kcal1.4g5.6g0.6g0.3g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g70g85kcal2.4g2.5g7g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1949g1057kcal24g182.8g15.8g31.4g
Valittu annoskoko974g529kcal12g91.4g7.9g15.7g
Annoskoko puolitettuna487g264kcal6g45.7g4g7.9g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600