Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 771g1100kcal96.4g2.3g79g0g
Sokeri 1402g5691kcal0g1400.6g0g0g
Maito, Kevyt701g323kcal22.4g33.6g10.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl701g2383kcal14g21g245.4g0g
Voi 60% rasvaa 666g3629kcal5.9g3.3g406.1g0g
Leivinjauhe 70g123kcal3.6g26.5g0g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 1823g6254kcal185.7g1275.8g21.9g63.8g
Raparperi 2103g708kcal14.5g115.7g2.1g29.4g
Voi 60% rasvaa 351g1910kcal3.1g1.8g213.7g0g
Sokeri 701g2845kcal0g700.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 456g1563kcal46.4g319g5.5g15.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19488g53058kcal784g7799.8g1968.4g219g
Valittu annoskoko9744g26529kcal392g3899.9g984.2g109.5g
Annoskoko puolitettuna4872g13265kcal196g1950g492.1g54.8g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273