Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen800g5760kcal0g0g640g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl2000g7200kcal240g1420g42g0g
Kananmuna kuoreton 880g1255kcal110g2.6g90.2g0g
Sokeri 1200g4871kcal0g1198.8g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 1600g1376kcal49.6g70.4g96g0g
Vadelma 3200g1315kcal32g131.2g25.6g118.4g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19504g43951kcal867.4g5739.6g1787.6g237.2g
Valittu annoskoko9752g21976kcal433.7g2869.8g893.8g118.6g
Annoskoko puolitettuna4876g10988kcal216.9g1434.9g446.9g59.3g
Arvot/100g100g225kcal4.4g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375