Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 195g669kcal19.9g136.5g2.3g6.8g
Sokeri 128g518kcal0g127.4g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 200g1399kcal1.3g0g157.6g0g
Mustikka300g100kcal1.5g19.2g1.2g9.9g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 90g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1953g5578kcal59.8g578.4g333.4g33.4g
Valittu annoskoko977g2789kcal29.9g289.2g166.7g16.7g
Annoskoko puolitettuna488g1394kcal15g144.6g83.4g8.4g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796