Hernekeitto

Liota herneet 2 litrassa vettä yön yli.
Kun alat keittää soppaa, lisää joukkoon laakerinlehtiä, kokonaisia maustepippureita, liemikuutiot ja porkkanat ja sipulit.

Keitä 2 tuntia, lisää vielä vettä 0,5 litraa.

Lisää kinkut.

Lisää lopuksi kerma ja anna vielä hetken hautua.

Tarkista suola.

Nautiskele.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 434 grammaa

Kimbbaz
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow113g318kcal20.2g71.5g1g11.3g
Palvikinkku HK 3%135g135kcal24.3g0.7g4.1g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)79g126kcal2.1g2.1g11.8g0g
Vesi563g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.6g1.8kcal0.1g0g0.1g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow2.9g7.6kcal0.3g0.3g0.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.4g0.1g1.4g
Sipuli (kuorittu)27g7.3kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1953g1223kcal95.4g158.6g35.6g26.4g
Valittu annoskoko976g611kcal47.7g79.3g17.8g13.2g
Annoskoko puolitettuna488g306kcal23.9g39.7g8.9g6.6g
Arvot/100g100g63kcal4.9g8.1g1.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281380