Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g201g120kcal3g26.1g0.2g1.8g
Bataatti, kuorittu 144g117kcal2.3g24.3g0.1g4.3g
Porkkanaraaste 200g231g62kcal1.4g12.2g0.5g5.8g
Lanttu 214g62kcal2.1g9.8g0.6g3.9g
Palsternakka 187g119kcal0.9g22.1g0.7g8.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1953g960kcal19.4g189g4.2g48.4g
Valittu annoskoko977g480kcal9.7g94.5g2.1g24.2g
Annoskoko puolitettuna488g240kcal4.9g47.3g1.1g12.1g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513