Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%128g102kcal4.1g7.7g6.4g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g70g197kcal10.5g2.4g16.2g0g
Valkosipuli 70g76kcal5.6g11.5g0.4g1.5g
Sipuli (kuorittu)703g190kcal9.1g33.7g1.4g12g
Kukkakaali2685g526kcal48.3g59.1g5.4g61.7g
Vesi4794g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )32g288kcal0g0g32g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1278g767kcal19.2g166.2g1.3g11.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19520g4292kcal193.6g561.2g126.2g173.4g
Valittu annoskoko9760g2146kcal96.8g280.6g63.1g86.7g
Annoskoko puolitettuna4880g1073kcal48.4g140.3g31.6g43.4g
Arvot/100g100g22kcal1g2.9g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100525