Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2996g1378kcal95.9g143.8g44.9g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g360g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 48g195kcal0g47.9g0g0g
Suola, annos 3g36g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2397g8225kcal244.3g1677.9g28.8g83.9g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)3596g12585kcal431.5g2481g68.3g179.8g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g360g3236kcal0g0g359.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19584g51237kcal1543.4g8701.2g1003.2g527.4g
Valittu annoskoko9792g25618kcal771.7g4350.6g501.6g263.7g
Annoskoko puolitettuna4896g12809kcal385.9g2175.3g250.8g131.9g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235481