Omenapiirakka

-Murotaikina (pakaste)
-noin 2 rkl fariinisokeria
-4 omenaa (hapanta)
-noin 2 rkl margariinia
- pari kourallista neljänviljanhiutaleita
-kanelia

Sulata murotaikina ja painele se vuokaan pohjalle ja reunoille.

Lado päälle omenalohkot.

Ripottele omenien päälle kanelia.

Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja neljänviljanhiutaleet, "murusta" omenien päälle.

Ripottele vielä fariinisokeri päällimmäiseksi.

Paista 200-225 asteisen uunin keskitasolla n. 20min, tai kunnes taikinan reunat ovat kullanruskeita.

Ihan älyttömän hyvää! Varsinkin vaniljakastikkeen kanssa.

Tosi hyvää myös kylmänä.

Annosmäärä riippuu tietty annosten koosta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Peppi87

Peppi87 sanoi...

Helppo ja nopea. :)

maanantai 12.01.2009 klo 12:07

AineksetMääräEnergiaPHRK
Murotaikina Sunnuntai (Raisio), annos 400g3593g16530kcal215.6g1617g1042.1g35.9g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g270g1051kcal0.5g261.4g0g0g
Neljänviljan täysjyvähiutale Nalle 1dl (40g)898g2875kcal98.8g566g25.2g107.8g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen359g1437kcal25.2g7.2g143.7g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 4671g1802kcal7.5g381.2g4.2g70.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19584g47390kcal695.2g5665.6g2430.4g427.6g
Valittu annoskoko9792g23695kcal347.6g2832.8g1215.2g213.8g
Annoskoko puolitettuna4896g11848kcal173.8g1416.4g607.6g106.9g
Arvot/100g100g242kcal3.5g28.9g12.4g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96751