Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)3187g4433kcal353.7g12.7g331.4g0g
Sokeri 608g2469kcal0g607.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 652g2237kcal66.4g456.3g7.8g22.8g
Perunajauho 1dl=70g724g2426kcal0.7g593.9g0g0g
Leivinjauhe 58g102kcal3g21.9g0g0.3g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore145g36kcal0g13g0g0.1g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g4346g6953kcal312.9g695.3g304.2g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g72g209kcal0.9g40.6g0g29g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19584g37731kcal1475.2g4883g1286.8g104.4g
Valittu annoskoko9792g18865kcal737.6g2441.5g643.4g52.2g
Annoskoko puolitettuna4896g9433kcal368.8g1220.8g321.7g26.1g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179