Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.2g0.1kcal0g0g0g0.2g
Siirappi 1.9g5.8kcal0g1.4g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g2.4g1.5kcal0.2g0.1g0g1.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1g8.7kcal0g0g1g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 10g33kcal0.5g7.4g0.1g0.1g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 4.8g18kcal0.3g4.1g0.1g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 48g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.5g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 17g55kcal2g10.2g0.3g1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 4.8g16kcal1.4g0.3g1g1.5g
Auringonkukansiemen 3.4g20kcal0.8g0.4g1.7g0.2g
Kurpitsansiemen,kuoreton3.4g17kcal0.6g1.4g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana196g350kcal11.6g50.6g10.8g9.8g
Valittu annoskoko98g175kcal5.8g25.3g5.4g4.9g
Annoskoko puolitettuna49g88kcal2.9g12.7g2.7g2.5g
Arvot/100g100g179kcal5.9g25.9g5.5g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127974