Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g31g28kcal1.9g4.7g0g0g
Paprika vihreä 8.5g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 1.2g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Chili paprika punainen2.5g1kcal0g0.2g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska31g9kcal0.4g2g0.2g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g0.8g1.6kcal0.1g0.2g0.1g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g13g49kcal3.2g0g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana196g190kcal11.8g16g8.6g0.8g
Valittu annoskoko98g95kcal5.9g8g4.3g0.4g
Annoskoko puolitettuna49g48kcal3g4g2.2g0.2g
Arvot/100g100g97kcal6g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908