Lihakaalijuureskeitto

Pilko ainekset sopivaan kokoon.

Aluksi ruskista sipuli, osa kaalesta ja suikaloitu liha.

Yhdistä ainekset isoon kattilaan ja keitä pienellä tulella vähintään tunti.

Lihan ei tarvitse olla ulkofilettä, mutta oli tarjouksessa edulliseen hintaan ja laadultaan keskinkertaista, jonka paistaminen pihveiksi tuntui vähän kyseenalaiselta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g5g3kcal0.1g0.7g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g5g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Kaali, valkokaali20g4.2kcal0.2g0.7g0g0.4g
Ulkofile, nauta (Hk), annos 100g10g12kcal2.1g0g0.4g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g0.8g6.8kcal0g0g0.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.3g1.8kcal0g0g0.2g0g
Soijakastike2.5g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana198g65kcal5.2g4.2g2.8g1.2g
Valittu annoskoko99g33kcal2.6g2.1g1.4g0.6g
Annoskoko puolitettuna50g16kcal1.3g1.1g0.7g0.3g
Arvot/100g100g33kcal2.6g2.1g1.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=103251