Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)

Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.

Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.

Kumoa taikina siihen.

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Jäähdytä kakku.

Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).

Täyte ja kuorrutus:

Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.

Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.

Koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Sparkle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, laktoositon (Flora)20g141kcal0g0g15.6g0g
Sokeri 17g68kcal0g16.7g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.9g3.5kcal0.2g0.1g0.2g0.3g
Leivinjauhe 1.6g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Väiski vaahtokarkki (Halva), annos 90g20g60kcal0.9g14.3g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 4.7g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 11g4.6kcal1.1g0g0g0g
Sokeri 3.8g15kcal0g3.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana197g737kcal9g100.8g32g2g
Valittu annoskoko99g369kcal4.5g50.4g16g1g
Annoskoko puolitettuna49g184kcal2.3g25.2g8g0.5g
Arvot/100g100g373kcal4.6g51.1g16.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105060