Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt233g107kcal7.4g11.2g3.5g0g
Hiiva, 50g23g14kcal3g0.3g0.1g0g
Sokeri 65g265kcal0g65.1g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.7g15kcal0.5g2.8g0.3g1.3g
Kananmuna 50g(kpl)23g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 512g1757kcal52.2g358.5g6.1g17.9g
Voi 70g507kcal0.8g0.3g56.8g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g47g149kcal7.9g21.4g3.5g8.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1960g5685kcal148.8g919.4g144.8g54.6g
Valittu annoskoko980g2843kcal74.4g459.7g72.4g27.3g
Annoskoko puolitettuna490g1421kcal37.2g229.9g36.2g13.7g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726