Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g313g281kcal18.8g46.9g0.3g0g
Paprika vihreä 85g18kcal0.8g2.1g0.3g1.6g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Valkosipuli 13g14kcal1g2g0.1g0.3g
Chili paprika punainen25g10kcal0.5g2.2g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska313g94kcal4.4g20.3g1.6g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g7.5g16kcal1g1.6g0.6g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g125g490kcal32.5g0.2g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1960g1900kcal120.6g160.2g86.2g7.2g
Valittu annoskoko980g950kcal60.3g80.1g43.1g3.6g
Annoskoko puolitettuna490g475kcal30.2g40.1g21.6g1.8g
Arvot/100g100g97kcal6.2g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908