Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 202g68kcal6.2g9.9g0.2g0g
Hiiva 18g13kcal2.3g0.2g0.1g1.2g
Sokeri 54g218kcal0g53.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 365g1251kcal37.1g255.2g4.4g12.8g
Margariini 80 % laktoositon 44g306kcal0.3g0g34.5g0g
Kananmuna kuoreton 30g42kcal3.7g0.1g3g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 148g1302kcal0.9g0.6g146.5g0g
Sokeri 121g491kcal0g120.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1960g7383kcal101g881.4g377.4g28g
Valittu annoskoko980g3692kcal50.5g440.7g188.7g14g
Annoskoko puolitettuna490g1846kcal25.3g220.4g94.4g7g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853