Spelttilesesämpylät

1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi274g0kcal0g0g0g0g
Porkkanaraaste 200g89g24kcal0.5g4.7g0.2g2.2g
Ruokajogurtti Valio69g62kcal3.1g3.5g4.1g0g
Hunaja 13g41kcal0.1g10.1g0g0g
Suola, annos 3g8.4g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala246g787kcal36.9g145.2g6.4g24.6g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%29g71kcal4g3.1g1.6g14g
Kuivahiiva, annos 11g7.7g28kcal3.5g3.1g0.5g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g244g878kcal31.7g170.8g5.1g9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1960g3809kcal159.6g681g38.6g99.6g
Valittu annoskoko980g1904kcal79.8g340.5g19.3g49.8g
Annoskoko puolitettuna490g952kcal39.9g170.3g9.7g24.9g
Arvot/100g100g194kcal8.1g34.7g2g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88619