Parmesaanirisotto

Lisäksi
2tl timjamia (kuivattu)
valkopippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, selleri ja riisi isossa kasarissa.

Lisää viini ja anna imeytyä.

Lisää timjami ja kaada päälle sen verran lientä, että riisiseos peittyy.

Keitä hiljalleen kiehuen kannen alla kunnes neste on pääosin imeytynyt.

Lisää nestettä taas niin, että riisi peittyy.

Toista, kunnes riisi on toivomasi tavalla pehmeää. 2l nestemäärällä menee noin tunti ja riisi on ihanan puuroista.

Juuri ennen tarjoilua (vielä hellalla) sekoita joukkoon parmesaani ja mausta pippurilla.

Tarjoile heti.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla tai rukolalla.

Huomaathan mitatessasi valmista ruokaa, että osa nesteestä on haihtunut, eli oikeasti annos on kevyempi kuin tuo 394g!!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)192g52kcal2.5g9.2g0.4g3.3g
Lehtiselleri 140g18kcal1.6g1.5g0.3g1.4g
Kasvisliemi laimennettu 6993g649kcal20.3g28.7g50.3g3.5g
Risottoriisi (Risella), 60g1399g4895kcal111.9g1048.9g23.8g42g
Valkoviini kuiva 437g300kcal1.4g2.6g0g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g524g2035kcal173.1g0g148.9g0g
Oliiviöljy 87g773kcal0g0g87.4g0g
Valkosipuli 28g30kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19600g17502kcal626g2191g622.6g101.6g
Valittu annoskoko9800g8751kcal313g1095.5g311.3g50.8g
Annoskoko puolitettuna4900g4376kcal156.5g547.8g155.7g25.4g
Arvot/100g100g89kcal3.2g11.2g3.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122743