Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu90g113kcal9.9g0.3g8.1g0g
Sokeri 191g773kcal0g190.3g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos235g800kcal5.9g190.6g1.2g0g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 112g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g112g807kcal1.1g1.1g89.7g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 149g129kcal4.6g6.6g9g0g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.1g0.1g4.2g0g
Sokeri 31g127kcal0g31.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3g11kcal0.1g2.4g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1962g5736kcal54.2g868.8g224.6g0g
Valittu annoskoko981g2868kcal27.1g434.4g112.3g0g
Annoskoko puolitettuna491g1434kcal13.6g217.2g56.2g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813