Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 165g236kcal20.7g0.5g17g0g
Sokeri 96g391kcal0g96.1g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g26g92kcal0.9g21.3g0.3g0.8g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g23g76kcal0g18.5g0g0.3g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 15g56kcal2.8g1.7g3.3g4.6g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA150g241kcal11g24.1g10.5g0g
Pandan tumma suklaa 150 g113g602kcal5.5g58.6g36.1g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl301g1083kcal6g8.1g114.3g0g
Sokeri 45g183kcal0g45.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g36kcal0g8.9g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g38g15kcal0g3.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1962g6018kcal93.8g573.4g363g11.4g
Valittu annoskoko981g3009kcal46.9g286.7g181.5g5.7g
Annoskoko puolitettuna491g1505kcal23.5g143.4g90.8g2.9g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905