Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)1600g6080kcal8g104g640g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1760g5351kcal154g975g33.4g244.6g
Leivinjauhe 80g141kcal4.2g30.2g0g0.4g
Hunaja 1280g4228kcal6.4g1034.2g0g0g
Mustikka metsä- 4800g2113kcal24g307.2g28.8g158.4g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 304g1018kcal0.2g248.1g0.2g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19648g37861kcal393.6g5397.4g1404.8g815.4g
Valittu annoskoko9824g18931kcal196.8g2698.7g702.4g407.7g
Annoskoko puolitettuna4912g9465kcal98.4g1349.4g351.2g203.9g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527