Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g2254g7123kcal507.2g56.4g541g0g
Nauris 2975g816kcal29.8g125g8.9g56.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g1803g505kcal10.8g107.3g3.6g45.1g
Punajuuri 2254g865kcal22.5g155.5g4.5g56.4g
Oliiviöljy 361g3189kcal0g0g360.7g0g
Hunaja 180g596kcal0.9g145.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19656g26187kcal1142.4g1179.8g1837.4g316g
Valittu annoskoko9828g13094kcal571.2g589.9g918.7g158g
Annoskoko puolitettuna4914g6547kcal285.6g295g459.4g79g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877