Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 266g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g86g24kcal0.5g5.1g0.2g2.2g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g266g824kcal6.6g199.3g1.3g19.9g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g266g904kcal6.6g220.6g1.3g5.3g
Kuivahiiva, annos 11g7.3g26kcal3.3g2.9g0.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl17g150kcal0g0g16.6g0g
Suola, annos 3g6.6g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl27g90kcal3.7g14.9g1.8g2.9g
Pellavansiemenrouhe,Risetti43g216kcal10.8g14.4g12.4g12.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1968g4468kcal63g914.4g68g85.2g
Valittu annoskoko984g2234kcal31.5g457.2g34g42.6g
Annoskoko puolitettuna492g1117kcal15.8g228.6g17g21.3g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049