Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g384g1244kcal60.7g259.2g11.2g38.4g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g192g691kcal27.6g113.1g13.4g18g
Ohrasuurimo 192g619kcal15.8g121.2g3.8g14.6g
Oivariini, 60 (100g)24g132kcal0.2g0.2g14.4g0g
Tattarisuurimo / -jauho 192g620kcal22.8g116.1g3.8g11.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1968g6612kcal254.2g1219.6g93.2g164.2g
Valittu annoskoko984g3306kcal127.1g609.8g46.6g82.1g
Annoskoko puolitettuna492g1653kcal63.6g304.9g23.3g41.1g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.7g8.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810